Mosószóda

Mosószóda

 

A mosószódát, használhatjuk mosóporral keverve: 1/3 rész mosópor, 2/3 rész mosószóda. Már ezzel is csökkentjük a mosószer felhasználásunkat.

A mosószódát, jó szennyoldó hatása miatt használhatjuk mosogatásra is. 5 liter forró vízhez, adagoljunk 1 evőkanál mosószódát. A zsíros, ráégett szennyeződéseket is feloldja.
Kézi mosogatás után, alapos öblítés szükséges, mert különben fehér foltosan szárad meg az edény.

Mosogatás mosogatógéppel. A modern háztartások tisztítószer-kiadásait a mosószerek mellett talán leginkább a mosogatógép tabletták terhelik. Sokat spórolhatunk, ha a tabletták helyett 1 kávéskanál mosószódát teszünk az adagolóba. Itt is fontos az öblítés. Készíthetünk házilag is öblítő folyadékot. 1 dl vízben oldjunk fel 1 evőkanál citromsavat, és ezt adagoljuk a mosogatógép öblítő tárolójába.

Mosószódával szinte minden mosható felületet takaríthatunk. 1 liter vízhez adagoljunk a felület szennyezettségétől függően 1-3 evőkanál mosószódát. Az így elkészített általános tisztítóval lemoshatjuk a csempét, a tűzhelyet, a padozatot.

Mosószódával takaríthatjuk a fürdőkádat, a WC-t, az ajtót, az ablakkeretet. Nagyon fontos, hogy a megtisztított felületet le kell öblíteni, mert öblítés nélkül fehér foltosan szárad.

A hagyományos tisztítószerek kellemes illatát sem kell nélkülöznünk, ha elkészített mosószóda oldatba néhány csepp illóolajat adagolunk.

c9

Comments are closed.